Domeniul Silvicultura

Motoferastraie

Tocatoare de lemn

Tocătoarele sunt mașini destinate maruntirii crengilor, lemnelor si deseurilor din lemn prelucrate in aşchii potrivite pentru incinerare sau compost. Tocătoarele marunţesc ramuri cu frunze, ace, ramificaţii, uscate sau umede. Marunţeşte deasemenea şi deşeuri agricole ca beţele de la floarea soarelui sau porumb. 

Majoritatea modelelor sunt prevazute cu roti pentru transport (tractate dupa camioane, tractoare sau autoutilitare). Tocatoarele pot fi actionate de motoare proprii cu combustie interna sau motoare electrice dar si actionate de priza de putere a tractorului.

Moto-burghie de pamant

Moto-burghiele de pamant sunt actionate de motoare termice in doi timpi si pot folosi burghie de difetite diametre si lungimi.

Inainte, moto-burghiul / foreza de pământ era o moto-unealtă utilizatată frecvent de meșteri și utilizatori profesioniști. După ce au descoperit avantajele pe care folosirea acestora le implică, lucrurile s-au schimbat. Efortul fizic obositor, orele întregi petrecute în condiții de vreme rea și rezultatele ce apar cu greu au pus restul sculelor pe loc secund.

Pentru cine nu stie, mai aveti si posibilitatea de a folosi foreze manuale, dar acestea sunt dificile de utilizat, necesitând eforturi fizice foarte mari.

Aceste moto-burghie / foreze de pământ sunt unelte excelente pentru săparea gropilor, in orice scop. Astfel, indiferent că vă propuneți să plantați pomi în livadă, să construiți un gard în jurul casei sau orice alt proiect care necesită săparea gropilor, moto-butghiul este unealta potrivita.

Atomizoare

Atomizoarele portabile sunt actionate de motoare proprii si au ca destinatie imprastierea si pulverizarea de substante lichide sau prafuri. In lipsa acestora, poate lua locul unei veritabile suflante de aer.